Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Újra nyitva a ŠKODA Múzeum és Ferdinand Porsche szülőháza
2021.05.07.
Újdonság a ŠKODA-ról

Újra nyitva a ŠKODA Múzeum és Ferdinand Porsche szülőháza

2021. május 3-án ismét megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt a ŠKODA Múzeum, egyelőre az egyéni, illetve kis csoportban érkező és családi látogatók számára. Az érkezőket arra kérik, tartsák be a vonatkozó higiéniai intézkedéseket, a száj és az orr elfedését is beleértve. A ŠKODA Múzeum állandó kiállításának egyik új tematikai súlypontja az elektromos mobilitás. 2021. május 7-től ismét megnyílik Ferdinand Porsche Vratislavice nad Nisou-i szülőháza, ahol a Porsche 356/1, azaz a sportautógyártó legrégebbi modellje mellett az első L&K gépkocsi újszerű értelmezéseként az eVOITURETTE önállóan közlekedő koncepciómodell is megtekinthető.

ŠKODA MÚZEUM

Andrea Frydlová, a ŠKODA Múzeum igazgatója hangsúlyozta: „Nagyon örülünk, hogy május 3-tól ismét köszönthetjük látogatóinkat a Mladá Boleslav-i ŠKODA Múzeumban, majd május 7-én Ferdinand Porsche Vratislavice nad Nisou-i szülőháza is újra megnyitja kapuit a nyilvánosság előtt. Számos higiéniai intézkedést foganatosítottunk, hogy egészségük lehető leghatékonyabb védelmét biztosítsuk vendégeink számára. Egyelőre kizárólag egyéni, illetve kis csoportban érkező és családi látogatókat fogadunk, emellett korlátoztuk az egyes kiállítóhelyiségekben tartózkodók számát. A többi vendégtől mindenkor legalább két méter távolságot kell tartani, valamint a szájat és az orrot elfedő maszkot kell viselni.”

 

Azon vendégeket, akik a ŠKODA Múzeum prototípusainak és sportautóinak gyűjteményét kívánják megtekinteni, kérik, hogy a múzeumi recepción jelentkezzenek. A múzeumi bolt 2021. május 10-én nyílik meg, a Mladá Boleslavban, Kvasinyban és Vrchlabíban tett gyárlátogatásokra pedig egyelőre nincs mód. Az egészségvédelmi előírások a cseh kormány aktuális szabályozásának felelnek meg, a COVID-19 járvány jelenlegi alakulásának megfelelően.

 

Újranyitás új kiállítási tárgyakkal

Az újranyitásra az elektromos mobilitás témakörével bővült a ŠKODA Múzeum állandó kiállítása, amelynek tárgyai a Laurin & Klement elektromossá alakított modelljeitől a ŠKODA AUTO korai fejlesztésein át, egészen napjainkig terjednek. Megtekinthető például a ŠKODA PUCK gyerek-roadster a negyvenes évekből, az 1991-es ŠKODA ELTRA és a ŠKODA OCTAVIA GREEN E LINE egyik prototípusa is. A ŠKODA CITIGOe iV mellett a ŠKODA ENYAQ iV is szerepel a kiállításon, de a korszerű elektromos motorok és akkumulátorok működésével is részletesen megismerkedhetnek a látogatók.

 

Kiemelt hangsúlyt fektet a kiállítás az idei kerek évfordulókra, különös tekintettel a ŠKODA AUTO Volkswagen Csoporthoz csatlakozásának 30. jubileumára. Emellett már 60. születésnapját ünnepli a ŠKODA OCTAVIA COMBI és a ŠKODA 1202, 50 évvel ezelőtt mutatta be a ŠKODA a 110 SUPER SPORT „Fejlesztési tanulmányt”, s a kiállítás a „Vámpír négy keréken” („Upír z Feratu”) horrorfilmben szereplő különleges kupé premierjének 40. évfordulójáról is megemlékezik.

Ferdinand Porsche Vratislavice nad Nisou-i szülőházának állandó kiállítása az innovatív eVOITURETTE mobilitási koncepcióval bővül. A fiatal kínai tervező, Jü-kan Csang tanulmánya az „Ikonok új köntösben” projekt keretében született. Az önállóan közlekedő, elektromos hajtásrendszerű eVOITURETTE a Mladá Boleslavban készült első autó, az 1905-ös Laurin & Klement VOITURETTE A újszerű értelmezése. Ugyancsak megtekinthető a Porsche 356/1, azaz a sportautógyártó legrégebbi modellje.

A Mladá Boleslav-i ŠKODA Múzeum minden nap 9:00 és 17:00 óra, Ferdinand Porsche liberec-vratislavicei szülőháza pedig péntektől vasárnapig 9:00 és 17:00 óra között várja a látogatókat.

 

További információ: museum.skoda-auto.com

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.