Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

 • Enyaq rs
  Újdonság a Škodától 2023.02.08.

  7,351 kilométert driftelve állított fel a jégen két GUINNESS-világrekordot a Škoda Enyaq RS iV

  Két hivatalos jégdrift-világrekordot is felállított Enyaq RS iV modelljével, azaz sportos RS-családja második tisztán elektromos, akkumulátorhajtású tagjával a ŠKODA. A GUINNESS WORLD RECORDS egyaránt megerősítette „A leghosszabb folyamatos járműves drift jégen”, illetve „A leghosszabb folyamatos járműves drift jégen elektromos járművel” rekordjait, amelyeket 2023. január 19-én, csütörtökön, Richard Meaden brit autós újságíró állított fel a svédországi Östersund melletti Stortjärnen-tó jegén kialakított 188,496 méteres körpályáján.

 • Enyaq töltés
  Újdonság a Škodától 2022.11.04.

  Az Akkumulátorok második élete

  Lejárt elektromos autójának akkumulátor élettartama? Ne dobja ki!  A Skoda okos megoldással állt elő a „halott” akkumulátorokra.

 • 2030
  Újdonság a Škodától 2022.09.21.

  A ŠKODA bemutatta a fenntartható mobilitás felé vezető útitervét

  Töretlenül folytatja a ŠKODA AUTO a vállalat szén-dioxid-mentesítését, amit „NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030” koncepciója keretében holisztikus cselekvési tervvel is támogat. Az elektromobilitási átállás felgyorsítása mellett az akkumulátorhajtású elektromos járművek hosszú távon fenntartható előállítása és üzemeltetése áll a középpontban, a kapcsolódó beszállítói láncolatokat is beleértve. Ennek megvalósítása érdekében a ŠKODA továbbra is elkötelezett például az újrahasznosítható anyagok alkalmazása, illetve az elektromos járművek nagyfeszültségű akkumulátorainak következetes újrahasznosítása mellett.

 • Valter Attila
  Aktuális 2022.09.07.

  „Gratulálunk Ati!” – sok sikert kíván Valter Attilának új csapatában a Škoda Magyarország

  Mint az már a magyar sajtót is bejárta: a magyar kerékpározás egyik legmeghatározóbb alakja 3 éves szerződést kötött az idén már 42 győzelemnél járó Jumbo-Visma nevű holland csapattal. A ŠKODA és a kerékpározás közös története pedig Valter Attila szenzációs átigazolását követően is tovább folytatódik.

 • Vision 7S
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.08.31.

  ŠKODA VISION 7S – Az új formai nyelvezet és 600 kilométer feletti hatótáv

  – Hétüléses VISION 7S tanulmányával a ŠKODA első alkalommal kínál konkrét bepillantást a márka új formai nyelvezetébe, amelyet masszivitás, funkcionalitás és hitelesség jellemez. A VISION 7S egyben az első ŠKODA, amely matt külső színt kapott. Utasterének hangulatát hosszú távon fenntartható előállítású anyagok és interaktív felületek határozzák meg. 89 kWh energiatároló képességű akkumulátorának köszönhetően a koncepciójármű több mint 600 kilométer hatótávot kínál a WLTP-ciklus szerint.

 • Skoda jel
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.08.31.

  Készen áll a jövőre – A ŠKODA AUTO bemutatja új vállalati arculatát

  Vállalati arculatának (Corporate Identity; CI) az elmúlt harminc év során valaha végzett legnagyobb mértékű fejlesztésével a ŠKODA AUTO új szintre emeli márkaarculatát. A ŠKODA feliratlogót a jövőben gyakrabban tervezik használni a vállalat logóábrájánál, utóbbi megújult formája pedig különösen a digitális kommunikációs csatornákon jeleníthető meg előnyösebben. Az új márkaarculat először az információs és kommunikációs anyagokon jelenik meg, majd a jövőbeni modellekre is kiterjed.

 • Akkumulátor Enyaq
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.08.18.

  Optimalizált akkumulátormenedzsment és infotainment – ME3 szoftverfrissítés a ŠKODA ENYAQ iV számára

 • ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV charging
  Innováció 2022.08.17.

  AMIT AZ ELEKTROMOS AUTÓK TÖLTÉSÉRŐL ÉRDEMES TUDNI

  AC, DC, fali doboz, gyorstöltő, különböző típusú csatlakozók és aljzatok. Számos töltési lehetőség van és mindegyik könnyen használható. Ha valami nem világos, ebben a cikkben mindent megtudhat, amit tudni érdemes.

 • 70 éves a Skoda 1200
  Bemutató 2022.08.11.

  70 éves a ŠKODA 1200 – Teljes acélkarosszéria a szélcsatornából

  1952 július 11-én az első sorozatgyártású ŠKODA 1200 Sedan, a márka első teljes acélkarosszériás modelljeként gördült le a Mladá Boleslav-i szerelőszalagról. -A pontonkarosszéria egyaránt tágas belteret biztosított a vezető, az utasok és csomagjaik számára. -A fejlesztők Prága-Letňany szélcsatornájában optimalizálták az 1:5 és 1:10 méretarányú modellek formáját. -1961 őszéig összesen 67 071 ŠKODA 1200/1201 személyautó, illetve haszonjármű készült Mladá Boleslavban, Kvasinyban és Vrchlabíban.

 • ENYAQ EURO NCAP
  Innováció 2022.06.23.

  Hogyan lehet biztonságosan 5 csillagos   EURO NCAP tesztet szerezni?

  Minden új autó szigorú biztonsági vizsgálatnak kell alávetni. Hogyan néznek ki ezek a tesztek és hogyan sikerült a Skoda modelleknek kategóriájuk legjobbja lenni az EURO NCAP besorolásban?

 • MEB akkumulátorrendszer gyártás
  Újdonság a technika világából 2022.05.18.

  MEB-akkumulátorrendszerek gyártását kezdi meg Mladá Boleslav-i székhelyén a ŠKODA AUTO

  Újabb stratégiai mérföldkő a Cseh Köztársaság, mint autóipari termelési helyszín elektromos mobilitási központtá alakítása során. Mintegy 130 millió eurós beruházással létesült az új gyártósor. Mladá Boleslav a MEB-akkumulátorrendszerek egyetlen Németországon kívüli termelési helyszíne Európában. A Mladá Boleslav-i akkumulátorrendszereket a ŠKODA, a Volkswagen, az Audi és a SEAT MEB-modelljeibe építik.

 • ŠKODA TOUR de HONGRIE
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.05.03.

  A ŠKODA aktív részese a hazai kerékpáros életnek: a márka továbbra is a Tour de Hongrie és a We Love Cycling támogatója

  A ŠKODA a világ egyik legrégebbi autógyártója, az autózás mellett azonban a kétkerekű élet aktív szereplője is. Ezért vannak tele modelljei bringabarát megoldásokkal és ezért építette fel biciklis közösségét, a We Love Cycling-ot világszerte. A ŠKODA emellett a rangos magyar verseny, a Tour de Hongrie támogatója is, melynek köszönhetően májusban újra a világ legjobb kerékpárosai uralják majd a hazai utakat. A mezőny felvezetőautója idén egy teljesen elektromos meghajtású ŠKODA ENYAQ iV modell lesz, mely büszkén hirdeti: a cseh márka számára nem a kerekek száma, hanem a lendület az, ami igazán fontos.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.