Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. VILÁGÍTÁS, BIZTONSÁGI ÖVEK, RÁDIÓ, ABS... HOL TALÁLHATÓ CHIP EGY AUTÓBAN?
2022.01.16.
Újdonság a ŠKODA-ról

VILÁGÍTÁS, BIZTONSÁGI ÖVEK, RÁDIÓ, ABS... HOL TALÁLHATÓ CHIP EGY AUTÓBAN?

Chipek nélkül nem lehet modern autót készíteni. Szó szerint mindenhol megtalálhatók az autóban és néha meglepően fontos funkciókat töltenek be. Az is meglepő lehet, hogy milyen alapvető funkciókért is felelősek a chipek. Vessen egy pillantást néhány, az autóban található chipre.

ŠKODA Where can you find chips in a car

Az autókban lévő chipek az utóbbi időben kiemelt témává váltak. Itt az ideje tehát, hogy megtudjuk, milyen célt szolgálnak a chipek az autókban és milyen típusú chipeket használnak.

"A chipeknek általánosságban többféle formája van és ez igaz az autókban használt chipekre is. Lehetnek nagyon egyszerű, egyetlen tranzisztort tartalmazó alkatrészek, de lehetnek bonyolult integrált áramkörök is, amelyek egy összetett rendszert vezérelnek" - magyarázza Marek Jancák, a ŠKODA autógyártásért felelős vezetője.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

A cseh autógyártó járműveiben szinte minden típusú chip megtalálható, kivéve talán a legnagyobb teljesítményűeket. "A modern autók decentralizált felépítése miatt például a vezérlőegységek chipjei nem rendelkeznek olyan teljesítményszinttel, mint a számítógépek vagy a csúcskategóriás mobiltelefonok. Nincs rá szükség" - mondja Jancák.

A chipek megkönnyítik a LED-es fényszórók működését

A ŠKODA autókban a chipek számos funkciót látnak el. A LED-es fényelemek például maguk is chipek: minden egyes dióda egy chip, amely egyben fényt is bocsát ki. Csak a LED-es fényszórókban több száz chip található ma az autókban. A bonyolultabb és kifinomultabb chipek száma egy autóban több tucatra tehető. Az imént említett fényszórók működéséhez például vezérlőegységekre van szükség.

Image

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.