Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ŠKODA Múzeum - virtuális video túrák
2021.05.12.
Újdonság a ŠKODA-ról

ŠKODA Múzeum - virtuális video túrák

A ŠKODA Múzeum video túrák segítségével virtuálisan látogathatóA Mladá Boleslav-i ŠKODA Múzeum évek óta népszerű a hazai és külföldi látogatók körében, csak 2019-ben több mint 274 000 látogató kereste fel. A világjárvány miatti ideiglenes bezárását követően a ŠKODA Múzeum 2021. május 3-a óta ismét fogadja a látogatókat. Az állandó kiállítás, valamint az aktuális időszaki kiállítások látogatása mostantól érdekes videó túráknak köszönhetően is lehetséges angol vagy cseh nyelven. A prototípus- és a sportautó gyűjtemény is megtekinthető virtuális formában

ŠKODA MÚZEUM

Andrea Frydlová, a ŠKODA Múzeum igazgatója ezzel kapcsolatban kiemelte: " Még a COVID-19 járvány idején is szeretnénk újra meghívni a látogatókat a ŠKODA Múzeumba. Mindazoknak, akik nem tudnak személyesen eljönni, lehetőséget kínálunk arra, hogy virtuálisan tekinthessék meg kiállításunkat. Látogassanak el a ŠKODA Museum honlapjára, ahol magyarázó szöveggel ellátott új videó túra sorozatot teszünk közzé történelmi jelentőségű központjainkról."

 

A ŠKODA Múzeum szakértői az alábbi témákra összpontosítva kísérik végig a látogatókat a különböző kiállításokon:

 

Az EVOLUTION videó túra részeként három videó nyújt betekintést a ŠKODA AUTO eseménydús történetébe. Az első videót a Laurin & Klement cég alapítását követő első 30 évének szentelték,  a második film pedig a "ŠKODA AUTO" 1925-ös időszakát és a vállalat növekedését mutatja be, egészen az 1980-as évek végéig. A harmadik videó a vállalat dinamikus fejlődését ismerteti, amelyet 1991 óta a Volkswagen-csoport szerves részeként ért el.

 

A PRECISION videó túra a múzeumi szerelőműhely kulisszái mögé kalauzolja el a nézőket. Itt megnézhetik a történelmi járművek restaurálását, láthatják a munka különböző fázisait, és bekapcsolódhatnak a ŠKODA archívum részlege által végzett kutatásba.

 

Megalapítása óta a ŠKODA AUTO-t az újdonságok felfedezése és a műszaki innováció jellemzi. Az állandó kiállítás részeként látható TECHNOLÓGIAI GALÉRIA bemutatja, hogyan változott az autógyár az idők során - és ezen keresztül a különböző gyártási folyamatok is megismerhetők. A videó a járművek alkatrészeire, és ezen belül különösen a motorokra és a fényszórókra összpontosít.

 

Az IN THE SPIRIT OF ELECTROMOBILITY videó túra az elektromobilitás jegyében mutatja be a Laurin & Klement és a ŠKODA AUTO elektromos járműveinek történetét. A példák között szerepel az 1940-es évekből származó ŠKODA PUCK gyermek roadster, a ŠKODA ELTRA 1991-ből és az egyik ŠKODA OCTAVIA GREEN E LINE prototípus. A ŠKODA AUTO által létrehozott elektromos mobilitás legújabb fejezetét a CITIGOe iV és a ŠKODA ENYAQ iV képviselik. A virtuális túrán részt vevő látogatók mindezek mellett megismerhetik a modern elektromos motorok és akkumulátorok működését is. Az év második felében a rajongók a ŠKODA Múzeum további kiállítási területeit is felfedezhetik virtuálisan.

 

A kiállítás másik részét TRADÍCIÓ néven a márka hagyományainak szentelték, ami izgalmas részleteket mutat be a vállalat történetéről, így például megismerhető a cég logójának időről időre történő változása, és egy-egy fontosabb modell jelentősége a vállalat fejlődésében. A videó túra a ŠKODA OCTAVIA COMBI és a ŠKODA 1202 modellek történetét is elmeséli, amelyek idén ünneplik 60. születésnapjukat.

 

Az egyik videó a PROTOTYPE & SPORT CAR COLLECTION, az egykori öntödében található prototípus és sportautó gyűjtemény bemutatására szolgál. A legérdekesebb kiállítási tárgyak között van a "Ferat" kupé, amely 40 évvel ezelőtt a "Ferat Vampire" (a film eredeti címe: "Upír z Feratu") című horrorfilmben is szerepelt. Ez a jármű a ŠKODA 110 SUPER SPORT egyedi példánya, amely eredeti formájában 50 évvel ezelőtt debütált.

 

Az év második felében lesz elérhető a 120 YEARS OF ŠKODA MOTORSPORT című videó túra, melyet a márka sikeres motorsport történetének 120. évfordulója alkalmából fognak bemutatni.

 

További információk a muzeum.skoda-auto.cz oldalon találhatók.

 

A ŠKODA Múzeumról

A ŠKODA Múzeumot 1995-ben nyitották meg Mladá Boleslav központjában a vállalat létrejöttének 100. évfordulója alkalmából. Az eredeti gyárépületet szinte teljesen átépítették és ki is bővítették, hogy a saját műhelyt és a vállalat archívumát is el tudják helyezni. Később a Múzeum kiegészült a Laurin & Klement Fórummal is, megy több célra felhasználható csarnokként működik. A ŠKODA Múzeumot 2012-ben teljesen felújították.

A folyamatosan frissülő állandó kiállítás mellett a ŠKODA Múzeum számos időszaki kiállítást is kínál, valamint oktatási és kulturális rendezvényeknek is otthont ad, 2019-ben több, mint 274 000 vendég látogatta meg.

A ŠKODA Múzeum gyűjteményének alapkövét az 1960-as évek második felében tették le. Jelenleg mintegy 340 kiállítási tárgynak ad otthont, köztük található a Laurin & Klement első autója, a VOITURETTE A, valamint sok-sok tanulmányautó, prototípus, sportautó és rali autó. A legrégebbi kiállítási tárgy egy SLAVIA kerékpár 1899-ből.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.