Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ŠKODA KAROQ: a modellpaletta oszlopos tagja
2021.11.12.
Újdonság a ŠKODA-ról

ŠKODA KAROQ: a modellpaletta oszlopos tagja

2017. tavaszi bemutatkozása óta a ŠKODA KAROQ modell jelentős mértékben hozzájárult a cseh autógyártó sikereihez. Nagy testvérével, a KODIAQ modellel együtt számos ügyfelet hódítottak meg és világszerte rengeteg autós szaklap elismerését kivívták. Együtt kulcsfontosságú szerepük volt a ŠKODA márka elmúlt években mutatott fejlődésének alakításában. 2017 óta több, mint 500 000 darab gördült le a KAROQ modellből a márka gyártósoráról. 2020-ban és 2021 első félévében a KAROQ volt a ŠKODA legkeresettebb SUV modellje és a márka második legnépszerűbb modellje az OCTAVIA után. A megújult ŠKODA KAROQ november 30-án egy digitális médiaprezentáció keretében mutatkozik be a nagyközönségnek.

ŠKODA KAROQ

Martin Jahn, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának az értékesítés és marketing területekért felelős tagja így nyilatkozott : „Nagyvonalú térkínálatával és a ŠKODA márkára jellemző funkcionalitásával a KAROQ már a kezdetektől fogva levette lábáról ügyfeleinket. Az elmúlt évben és 2021 első felében ez volt a legnépszerűbb modellünk, amely jól jelzi a modellkínálatban betöltött kiemelt szerepét. Meggyőződésem, hogy a KAROQ megújult változatával erre a sikerre építhetünk és új ügyfeleket nyerhetünk meg a márka számára.”


A 2017-ben bemutatott ŠKODA KAROQ a ŠKODA márka SUV kampányának második elemeként debütált. Ezt követően ez a modellsorozat kulcsfontosságú szerepet játszott a ŠKODA 2020-as igazi sikertörténetében, amikor ez a járműszegmens adta a ŠKODA világszintű értékesítésének közel 40 százalékát. Valójában a 2020-as évben illetve 2021 első félévében a KAROQ volt a ŠKODA legnépszerűbb SUV modellje és a cseh autógyártó második legkeresettebb modellje az OCTAVIA mögött. 2017 óta világszerte több, mint 500 000 darab KAROQ gördült le a gyártósorról és jelenleg a világ számos pontján, összesen 60 országban érhető el a sikermodell. A ŠKODA ezt a modellt Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és Kínában gyártja.


Izgalmas formaterv és a ŠKODA márkára jellemző értékek


A KAROQ bemutatásakor a KODIAQ modell izgalmas formai nyelvezetét követte, amelyet a kristály ihlette elemek, a dinamikus formák és a határozott vonalak tettek teljessé. Érkezésével tovább folytatódott az a ŠKODA hagyomány, hogy az SUV modellek neve „K” betűvel kezdődik és „Q” betűre végződik. Neve visszanyúl az alaszkai őslakosok, az Alutiiq nyelvéhez. Kompakt méretei a KAROQ modellt tökéletes autóvá teszik városi környezetben, míg az off-road üzemmód és a megemelt hasmagasság illetve az opcionálisan elérhető összkerékhajtás rendszere garantálja, hogy nagyobb kihívásokat tartogató terepen is legalább ilyen jól megállja a helyét. Rendkívüli térkínálatával és hatalmas csomagterével ideális jármű a családok és azon ügyfelek számára, akiknél központi szerepe van az életmóddal kapcsolatos tevékenységeknek. A funkcionálisan is kiemelkedő KAROQ számos Simply Clever megoldást kínál, többek között az opcionálisan elérhető VarioFlex hátsó üléseket. A KAROQ nem mindennapi aktív és passzív biztonsági rendszert, számos vezetéstámogató rendszert kínál, mindez rendkívüli kényelemmel és a hálózatba kapcsolhatósági megoldások széles palettájával párosul.



Számos elismerés az autóiparral foglalkozó nemzetközi médiától


Az ügyfelek körében szerzett népszerűsége mellett a ŠKODA KAROQ igen jó értékelést kapott a nemzetközi autós újságíróktól is, amelyet jól mutat a 2017 óta begyűjtött díjak hosszú sora is. A bemutatását követő első évben a KAROQ – a ŠKODA legnagyobb egyedi piacaként teljesítő - Németország legtekintélyesebb autós szaklapjaitól kapott számos elismerést. Az Auto Bild a legjobb kisméretű SUV modellnek járó „Arany Kormánykerék” díjjal jutalmazta, míg az auto motor und sport magazin az „AUTONIS” díjat ítélte oda neki a legjobb új kompakt SUV formatervért. A KAROQ az Auto Zeitung „Auto Trophy” szavazásán is a versenytársak előtt végzett a 25 000 euró alatti import SUV kategóriában. Ezt a remek eredményt 2017 után 2018-ban és 2019-ben is megismételte. 2018-ban a legjobb import járműnek választották a kompakt SUV és terepjáró kategóriában az auto motor und sport magazin által szervezett „Best Cars” olvasói választáson. Ezt tette teljessé a cseh és a görög „Év Autója” díj illetve az „Év SUV Modellje” elismerés Bulgáriában, majd a „Fleet News Awards” kitüntetés megszerzése az Egyesült Királyságban. A cégautókkal foglalkozó német firmenauto magazin 2019 és 2021 között három egymást követő alkalommal tüntette ki a ŠKODA KAROQ modellt az „Év Cégautója” címmel. 2021-ben az egyesült királyságbeli What Car? magazin ítélte oda a cseh sikermodellnek a „Legjobb családi SUV” díját. Emellett a KAROQ két díjat zsebelt be Oroszországban, amikor a Za Rulyom Grand Prix díjátadón az „Év Autója” és a „Legjobb kompakt összkerékhajtású crossover” címekkel gazdagodott a cseh márka modellje.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.