Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Bemutatkozott az új A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV
2022.02.03.
Újdonság a ŠKODA-ról

Bemutatkozott az új A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Az eMobilitás a legelegánsabb formájában jelent meg ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV. Tekintse meg a várva várt, nagy teljesítményű RS változatot.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV RS

Az ENYAQ iV SUV után a ŠKODA most egy újabb elektromos járművet kínál, amely a tisztán elektromos MEB platformon alapul. Az új ENYAQ COUPÉ iV elegánsabb és dinamikusabb alternatívája az eredeti változatnak, és mellette készül majd a Mladá Boleslav-i gyár gyártósorán. Ebből a szempontból az ENYAQ SUV mindkét változata egyedülálló, mivel jelenleg ezek az egyetlen MEB platformon alapuló modellek, amelyeket Németországon kívül gyártanak.

Az ENYAQ iV sikeres bevezetését követően az új ENYAQ COUPÉ iV még több érzelmet, sportosságot és eleganciát hoz a ŠKODA iV családba. Ezzel a változattal a ŠKODA tervezőinek és mérnökeinek sikerült a magas funkcionalitást és az érzelemdús megjelenést ötvözniük" - mondta Thomas Schäfer, a ŠKODA vezérigazgatója az új modell bemutatásakor. 


Az új SUV-kupé is folytatja azt a tendenciát, hogy a ŠKODA elektromos járműkínálatában további újdonságok jelenjenek meg. Ezek egyike az RS változat. "Az új tartományt felölelő változat egyben a ŠKODA első tisztán elektromos RS autója. Az ENYAQ COUPÉ iV nagyon elegáns karosszériájával tökéletesen ötvözi az érzelmes megjelenést és a nagy teljesítményt, miközben a ŠKODA autóiról ismert tágasságot kínálja" - mondta Schäfer.

Image
ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV
ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV
ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV
ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV
Image

Az autó hátsó része, az élesen csuklós éllel és a csomagtérfedélen alatta lévő ŠKODA felirattal természetesen teljesen új. Az ENYAQ COUPÉ iV valamennyi változatának különlegessége a szélvédőtől egészen a hátsó ablakig terjedő, erősen fekete színű panoráma üvegtető. A dinamikus dizájnt és az érzelemgazdag megjelenést a 19 és 21 colos felnikkel ellátott kerekek, valamint az alapfelszereltséghez tartozó Full LED fényszórók elöl és hátul is fokozzák.

Az új ENYAQ COUPÉ iV a két évvel ezelőtt nagy figyelmet kapott VISION iV tanulmány sorozatgyártású autóvá alakításának eredménye. A szoborszerű formákat és kristályos elemeket tartalmazó elegáns formaterv dinamikus megjelenést biztosít. Sportos vonalvezetésével a ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV még több érzelmet vált ki, mint a piacon nagy feltűnést keltő ENYAQ iV. Az ENYAQ COUPÉ iV emellett a ŠKODA autók minden jól ismert erősségét kínálja, beleértve a nagyvonalú helykínálatot és a magas funkcionalitást" - mondta Oliver Stefani, a ŠKODA vezető formatervezője.

Az első teljesen elektromos RS

Az ENYAQ COUPÉ iV lesz az első teljesen elektromos ŠKODA kupé, amely sportos RS kivitelben is elérhető lesz. Az ENYAQ COUPÉ RS iV a ŠKODA kínálatának csúcsát jelenti. Az RS 220 kW rendszerteljesítményt és 460 Nm forgatónyomatékot biztosít, és ennek megfelelő teljesítményt nyújt: a 0-ról 100 km/h-ra történő gyorsulás 6,5 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 180 km/h, ami húsz kilométer per órával gyorsabb a többi modellváltozatnál. Mind az RS, mind a SPORTLINE változat futóműve elöl 15 milliméterrel, hátul pedig 10 milliméterrel alacsonyabb.

Image

Az ENYAQ COUPÉ RS iV alapfelszereltségként tartalmazza az egyedülálló 131 LED-es Crystal Face hűtőrácsot, míg a többi változatnál ez csak opció. Az RS változat emellett fekete kontrasztos elemekkel büszkélkedhet, mint például az ablakszegélyek vagy a hátsó diffúzor, míg a SPORTLINE változat "zongora kivitelű" hűtőrácsot is kap. A szériaváltozatokon a keretek krómozott kivitelűek. A többi ŠKODA RS modellhez hasonlóan az ENYAQ COUPÉ RS iV is piros fényvisszaverő csíkot kapott a hátsó lökhárítóban, amely az autó teljes szélességében húzódik. Az RS változat hátsó lökhárítója egyébként az ENYAQ COUPÉ iV esetében sportosabb megjelenéssel lett felruházva.

Image
ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV
ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV
Image
Image

Az ENYAQ COUPÉ RS iV alapfelszereltségként fekete, 20 colos Taurus keréktárcsákat kap, de választhatóak antracit színű, 21 colos Vision keréktárcsák is. Ezek a kerekek speciális aerodinamikai borítással rendelkeznek. A SPORTLINE változathoz választhatóak antracit színű 20 colos Vega keréktárcsák vagy opcionálisan 21 colos fekete Betria keréktárcsák. A vásárlók az ENYAQ COUPÉ RS iV-et az exkluzív Mamba zöld színben is megvásárolhatják, miközben a ŠKODA új színekkel is bővíti a katalógust a szériaváltozathoz, például a Quartz-ot felváltó Graphiteszürke metál színnel.

Jó közérzetet adó belső tér

A sportos változatok Full LED Matrix fényszórókkal is fel vannak szerelve. Az RS változat belsejében például széria a háromzónás légkondicionáló (a többinél kétzónás), és progresszív kormányzás is jár az autóhoz. A vásárlók ezután kétféle belső kialakítás közül választhatnak az RS változatban.

Mindkét esetben karbon dekorációt kapnak a műszerfalon és az ajtókárpitokon, alumínium pedálborítást és sportüléseket integrált fejtámlával és RS logóval. Az RS Lounge Design Selection felszereltségben az ülések Suedia kárpitozásúak, lime-zöld kontrasztvarrásokkal és csövekkel. Ugyanez a színkiemelés található a kormánykeréken vagy a padlószőnyegeken és a műszerfalon, amely szintén Suedia kárpitozású. Opcionálisan az RS Suite Design Selection felszereltséget is választhatják az ügyfelek, amelynek kárpitozása perforált fekete bőr, szürke kontrasztvarrással, és ez a színkombináció a belső tér más elemeiben is megjelenik. A SPORTLINE változatban a fekete Suedia anyag dominál a belső térben is.

Image
Image
Image
Image

A többi változatban az ENYAQ iV-ből már ismert belsőépítészeti vonalak közül választhatnak az ügyfelek. Itt a Loft Design Selection a fekete és a szürke harmonikus kombinációjával alapfelszereltség. Az opcionális Lodge vonal olyan fenntartható anyagokat kínál, mint a 40% természetes gyapjúból és 60% újrahasznosított poliészterből készült, a Woolmark Company pecsétjével ellátott üléshuzat. A Lounge Design Selection bőr és Suedia anyag kombinációjával rendelkezik. A Suite változat elegáns konyakszínű bőrt kínál, míg az ecoSuite változat luxusérzetet és fenntarthatóságot: ülései vegyszermentes olajfa-kivonattal cserzett bőrrel vannak kárpitozva.

A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV minden változatában az autók utasai számos Simply Clever funkcióra és rengeteg helyre számíthatnak az összes utas és csomagjaik számára. Az ENYAQ COUPÉ iV alapfelszereltségben 570 literes raktérrel rendelkezik. A legmodernebb asszisztencia- és biztonsági rendszerek és funkciók, valamint egyéb kényelmi funkciók nagyjából megegyeznek a már piacon lévő ENYAQ iV SUV-okéval. A vásárlók így olyan fejlett funkciókat is élvezhetnek, mint a kiterjesztett valósággal ellátott head-up kijelző, az akár kilenc légzsák, a szoftverfrissítések révén tervezett fejlesztésekkel járó csatlakozási szolgáltatások vagy a csúcsminőségű parkolássegítő.

Image

Gyors, kényelmes töltés

A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV esetében az ügyfelek kétféle méretű és négyféle teljesítményszintű akkumulátor közül választhatnak. A már említett RS változaton kívül, amely 82 kWh-s akkumulátorral (77 kWh hasznos kapacitással, szériafelszereltségként összkerékhajtással és 220 kW-os teljesítménnyel rendelkezik, az ENYAQ COUPÉ iV 80x is elérhető ezzel az akkumulátorral és összkerékhajtással. Ennek a változatnak a teljesítménye 195 kW és 425 Nm nyomaték. Ezenkívül az ENYAQ COUPÉ iV 80 hátsókerék-hajtással és 150 kW-os teljesítménnyel is elérhető. Ez a változat a gazdaságosabb egytengelyes hajtás és a nagyméretű akkumulátor kombinációjának köszönhetően akár 545 kilométeres maximális hatótávolságot kínál (WLTP). A legtöbb piacon az alapváltozat az ENYAQ COUPÉ iV 60, 62 kWh-s akkumulátorral (58 kWh hasznos), 132 kW-os villanymotorral és hátsókerék-hajtással.

A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV összkerékhajtásáról az első és a hátsó tengelyen elhelyezett villanymotorok gondoskodnak.

Image
Image

A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV maximális töltési teljesítménye 135 kW. Ennek köszönhetően a 82 kWh kapacitású akkumulátor a gyorstöltés során mindössze 29 perc alatt tölthető fel 10%-ról 80%-os töltöttségi szintre. Otthon a "ŠKODA iV Charger wallbox", amely akár 11 kW váltóáramot is szolgáltat, az akkumulátor méretétől függően hat-nyolc óra alatt képes teljesen feltölteni az autót. Hasonló időre lehet számítani a hagyományos nyilvános töltők használatával. Az ENYAQ COUPÉ iV alapfelszereltségként egy Mennekes töltőkábellel van felszerelve, a 230 V-os, 2,3 kW teljesítményű háztartási konnektorról történő töltéshez pedig kérésre egy minden általános töltőaljzattal kompatibilis töltő áll rendelkezésre. A ŠKODA egy univerzális iV töltőt is kínál cserélhető csatlakozókkal. Ez a CEE-adapterrel kombinálva lehetővé teszi a töltést nagyobb teljesítményű, akár 11 kW-os konnektorokon is.

Az új autók tulajdonosai a három ŠKODA falitöltő egyikét is felszereltethetik otthonukba, vagy igénybe vehetik a Powerpass szolgáltatást, amely több mint 260 000 európai helyszínen, többek között az Ionity gyorstöltőkön is megkönnyíti a töltést. Az ügyfelek a Powerpasson keresztül kényelmesen, kedvezményes áron fizetnek a felhasznált áramért a havi számlákon.


forrás: https://www.skoda-storyboard.com/en/models/enyaq/new-skoda-enyaq-coupe-rs-iv/


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.