Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Ez lesz a Škoda Epiq. Tudjon meg többet
2024.03.31.
Újdonság a Škodától

Ez lesz a Škoda Epiq. Tudjon meg többet

A Škoda bemutatta a jövő elektromos autójának tervezési tanulmányát. A városi SUV crossover neve Škoda Epiq lesz, a végleges dizájn pedig jövőre derül ki.

Škoda Epiq

A Škoda Epiq valóban sokoldalú lesz: 4,1 méter hosszú, 490 literes csomagtérrel és feltöltéssel akár 400 km-es hatótávval. A 25 000 euró körüli ár pedig olyan szemet gyönyörködtető lesz, mint maga az autó.


Nézze meg az alábbi videót:

https://youtu.be/SNKxHh5l_J0?si=KBjwgG_JFRwE_pSS


A 4,1 méter hosszú tervezési tanulmány karosszériája fémes holdfehérre van festve , kontrasztos narancssárga részletekkel, mint például a tetősínek. A Modern Solid formanyelv megőrzi a jellegzetes tornádóvonalat az autó oldalain, ami a Škodák másik jellemző tulajdonsága. A jövőbeli elektromos autók tervezési tanulmányában ez a vonal egyértelműen vizuálisan elválasztja az alsó karosszériát és az üvegezett felső karosszériát, fokozva az autó dinamizmusát, ugyanakkor kiemelve a teret.

Image

A belső tér is új külsőt kap a Modern Solid formanyelv alapján. Ismét vannak olyan hagyományos elemek, mint a kétküllős kormánykerék , a mögötte lévő 5,3 hüvelykes virtuális pilótafülke és a 13 hüvelykes központi infotainment kijelző, de mindent egyszerűbb és letisztultabb vonalak kötnek össze. Természetesen jól látható, hogy a Škoda belső terei nagy hangsúlyt fektetnek a praktikumra. A nyitott tárolóhely például vezeték nélküli mobiltelefon-töltést kínál. Ami pedig a mobiltelefonokat illeti, ezek a Škoda történetében először működnek majd digitális kulcsként. Számos praktikus Simply Clever funkció található az akár 490 literes csomagtérben.


A jövőbeli elektromos autók tervezési tanulmánya a fenntarthatóságot is hangsúlyozza, amint azt a modern, környezetbarát, újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok is mutatják , mind az autó belsejében, mind máshol. A 400 kilométeres hatótáv mellett a Škoda Epiq másik lenyűgöző tulajdonsága, hogy támogatja az úgynevezett kétirányú töltést (más néven bi-di-t), ami azt jelenti, hogy az autó akkumulátorából származó villamos energia felhasználható áramellátásra, ill. töltsön fel más eszközöket és gépeket – akár egy egész háztartást!

Image
Image
Image

„A következő Škoda Epiq sok autót kínál vonzó áron, nagy belsővel és kompakt méretekkel. Ügyfeleink választási lehetőségeket szeretnének, ezért bővülő e-mobilitási portfóliónkat ebbe a népszerű szegmensbe bővítjük. Remélem, hogy ezek az első dizájnok bebizonyítják, hogy az Epiq modern dizájnja, mindennapi hatótávolsága és felhasználóbarát technológiái révén ragyogni fog – mindez megfizethető” – összegzi a jövő autója tulajdonságait Klaus Zellmer, a Škoda vezérigazgatója .

A Škoda Epiq része lesz a márka elektromos modelles offenzívájának . Idén bemutatkozik az Elroq kompakt elektromos SUV. A következő években összesen hat új elektromos autót mutat be a Škoda.


A Škoda Epiq első vázlatai

Image
Image
Image
Image
Image

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.