Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az új Škoda Superb: tér, kényelem és választás szabadsága
2023.11.08.
Újdonság a Škodától

Az új Škoda Superb: tér, kényelem és választás szabadsága

Bemutatták a Škoda Superb negyedik generációját. Az új megjelenés mellett több helyet és kényelmet, valamint a legmodernebb technológiát kínál.

Az új Škoda SUPERB

Az új Superb folytatja a tágas és kifinomult autók hagyományát. A modern anyagok és technológia még nagyobb kényelmet kínál majd az utasoknak, és a belső tér is nagyobb, mind az utasok, mind a csomagok számára.


Tekintse meg a legújabb generációs Škoda Superb premierjéről készült felvételt:

https://www.youtube.com/live/gqtFlkWYO14?si=254r9kIs6d1tIZOe


A negyedik generáció rengeteg választási lehetőséget kínál. A Superb továbbra is kombi kombi és ferdehátú karosszériaváltozatban lesz elérhető, és a vásárlók hét különböző belső kialakítás, hat hajtáslánc közül választhatnak majd, köztük egy konnektorról tölthető hibrid változatot és az összkerékhajtást. Lesz prémium Laurin & Klement felszereltségi szint is.

„A Superb több mint 20 éve a Škoda belső égésű motorkínálatának zászlóshajója . Negyedik generációjában továbbra is ez marad, még kifinomultabb, szoborszerűbb dizájnt, kiemelkedő tágasságot és csúcstechnológiát kínál” – mondja Klaus Zellmer, a Škoda igazgatótanácsának elnöke.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Új színek és több tér


A külső büszkén mutatja be a Škoda új formanyelvét, a Modern Solidot . Összesen nyolc színárnyalat közül választhatnak majd a vásárlók, amelyek közül hat teljesen új. Ezek a *Purity White és a *Pebble Silver, az *Ebony Black, a *Cobalt Blue, a *Carmine Red és az *Ice Tea Yellow fémes árnyalatai (*magyar elnevezések később, a konfigurátorban).

Az új Škoda Superb nyolc színben készülhet. 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Az új Superb nagyobb, mint az előző generáció , a karosszéria jobb aerodinamikával büszkélkedhet. Az alacsonyabb légellenállási együttható 0,23 a ferdehátú és 0,25 a Combi kombi esetében, ami 10%-os, illetve 15%-os javulást jelent az üzemanyag-fogyasztás csökkenéséhez. Az autó elejét az új, nyolcszögletű hűtőrács és a második generációs LED Matrix fényszóró uralja, amelyek akár 40%-kal nagyobb fénykibocsátást biztosítanak, mint az első változat . A kerekek átmérője akár 19 hüvelyk is lehet.

Image

Praktikusság és fenntarthatóság

A negyedik generációs Škoda Superb belseje praktikus mind a hely, mind a tárolás, mind a kezelőszervek és funkciók tekintetében. A műszerfal letisztult és elegáns, a nagy, 10" vagy 13"-os infotainment képernyő dominál, 10"-es virtuális pilótafülke a vezető számára. Az új generáció különlegessége a többfunkciós intelligens tárcsák , amelyek gyors és egyszerű hozzáférést biztosítanak. különféle funkciókhoz, beleértve a légkondicionáló beállítását is.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

A hét különböző belső választék kellemes környezetet teremt az utasok számára, a felhasznált anyagok pedig különös hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra . Az üléseken és az ajtókárpitokon található összes textilanyag például 100%-ban újrahasznosított poliészterből készül, míg a bőrt környezetbarát eljárással cserzik . A tartálysapkában lévő jégkaparó és az ajtóban lévő esernyő , amely a Superb volt az első, most szintén fenntartható anyagokból készült .

A legmodernebb technológia

Az autókat a hat motorváltozat egyike hajtja . A 110 kW-os 1.5 TSI egység mild-hibrid technológiával rendelkezik, míg a 2.0 TSI egység 150 kW és 195 kW változatban bőven teljesít. Az üzemanyag-takarékos 2.0 TDI dízel 110 kW-os és 142 kW-os változatban lesz elérhető. A hatodik hajtáslánc egy plug-in hibrid, amely egy 1,5 TSI egységet és egy villanymotort egyesít. Ez utóbbi 150 kW (204 LE) rendszerteljesítményt biztosít, és több mint 100 kilométeres, teljesen elektromos hatótávolságot tesz lehetővé WLTP ciklusban . Ez az egység kizárólag a Superb Combi kombi kombi része lesz. A legújabb generációs Superb minden változata DSG automata sebességváltóval rendelkezik , a kormányoszlopon található választógombbal, a legerősebb dízel- és benzinmotorokhoz pedig alapfelszereltség az összkerékhajtás.

Image

Egy sor fejlett vezetőtámogató rendszer (például a parkolást segítő rendszerek új generációja, az asszisztens vezetés és a holttérfigyelő ) megkönnyíti az autó vezetését. Az opcionális DCC Plus adaptív futómű kiváló vezetési élményt nyújt. A Superb csúcstechnológiás biztonsági berendezésekkel, akár tíz légzsákkal és fejlett csatlakoztathatósággal is büszkélkedhet.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.