Mentes és Társai Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. Az új Kodiaq első vázlatai
2023.09.30.
Újdonság a Škodától

Az új Kodiaq első vázlatai

A népszerű Škoda Kodiaq SUV új generációja hamarosan teljes pompájában mutatkozik be. Mind az elődje, mind a többi Škoda SUV sikerére épít.

ÚJ ŠKODA KODIAQ header_Francky_64c2238b

A legújabb generációs Kodiaq első vázlatai azt mutatják, hogy az új modell magabiztos és elegáns dizájnnal rendelkezik. Ez a csúcstechnológián, a fejlett adaptív vázon vagy a kiváló vezérlési ergonómiával rendelkező fejlett infotainmenten felül.

Image
Image
Image

Az új Kodiaq minden bizonnyal hozzájárul a már amúgy is nagy népszerűségnek örvendő Škoda SUV-ok hírnevének terjesztéséhez . Valójában 2009 áprilisa és 2023 szeptembere között a Škoda hárommillió modern SUV modellt gyártott. 

A Kodiaq oroszlánrészt vállal ebből a sikerből. Valójában a gyártósorról legördülő hárommilliomodik Škoda SUV egy Kodiaq volt. A Kodiaq a Škoda teljes SUV-gyártásának több mint negyedét adja (841 900 darab), és a márka valaha volt legnépszerűbb SUV-ja. Legfőbb „riválisa” fiatalabb testvére, a Karoq , amelyből eddig 705 800 darab készült.

Image
Image

Kezdetben a Yeti volt


A Škoda SUV-k modern korszaka 2009-ben kezdődött a kompakt Yetivel, amelyet a Karoq követett. A Yeti továbbra is a harmadik legnépszerűbb Škoda SUV , amelyből több mint 684 000 indult útnak. A városi forgalomban és a városon kívül egyaránt otthonosan mozgó Kamiq gyorsan megnyerte a vásárlókat, több mint 537 000 darabbal.

A Yeti úttörő volt, de a Kamiq , a Karoq és a Kodiaq család ma már a Škoda kínálatának alappillére. Ennek ellenére a cseh autógyártó portfóliójában más modellek is vannak, amelyek új távlatokat nyitnak meg, és amelyek népszerűsége megállíthatatlan ütemben növekszik. Ezek az Enyaq és az Enyaq Coupé, amelyekből 166 900 darabot gyártottak a 2020 végi gyártás kezdetétől 2023 szeptemberéig, míg a Kushaq SUV , amely eddig közel 64 000 darabot gyártott, a kiemelkedő Indiában. 

Trekka: a keresztapa
A Škoda első modern SUV-ja a Yeti volt, de a cseh autógyártótól több is van ennek az autótípusnak a történetében. A Škoda SUV alapjait az 1966-ban piacra dobott Trekka fektette le. Ez egy Új-Zélandon, pontosan a helyi vásárlók igényei szerint és a helyi importőrrel együttműködve készült jármű. A műszaki alapot, így a motort, a sebességváltót és a tengelyeket a korabeli Octavia modell adta. A Škoda ezeket az alkatrészeket Új-Zélandra küldte, ahol aztán az egész autót megépítették. Mire a modell gyártása 1972-ben véget ért, körülbelül 3000 Trekka modell készült.

Image

Oliver Stefani, a Škoda vezető formatervezője elmondta: „A vadonatúj Kodiaq modern és dinamikus, feltűnően karakteres megjelenéssel. A „funkció a forma előtt” elvnek megfelelően megalkottuk a Modern Solid első elemeit; ez jellemzi majd a jövőben új formanyelvünket. A formavilág egyértelműen a praktikusságot hangsúlyozza, miközben dinamikus kialakítása révén még jobb aerodinamikát biztosít.”


A legújabb Kodiaq karakteres külsővel és nagyobb méretekkel rendelkezik, mindez pedig még nagyobb belső teret ígér. Megnyerő kialakítású motorháztetővel, lekerekített kerékjáratokkal és 17 és 20 col közötti kerékméretekkel büszkélkedhet. További vizuális különlegessége a D-oszlopok opcionális díszítéseinek egyedi, Dark Chrome kivitele.


A második generációs TOP LED-Mátrix fényszórók a Kodiaq modellben debütálnak, míg a hátsó részen jellegzetes, széles, C-alakú egyedi világítás húzódik középső irányba. Ez alatt vörös sáv köti össze a két hátsó fényszórót, a megjelenést pedig egy masszív hátsó lökhárító hangsúlyozza. A csomagtér ajtaján középen elhelyezett új Škoda felirat teszi teljessé a markáns külsőt.

A nagy leleplezést élőben közvetítjük a Škoda Storyboard-on, valamint a Škoda YouTube-csatornáján 2023. október 4-én, 18:45-től.

Škoda Storyboard linkje:

https://www.skoda-storyboard.com/en/

Škoda YouTube-csatorna linkje:

https://www.youtube.com/@skoda


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.