Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. AZ ÚJ FABIA MONTE CARLO: HAGYOMÁNY FOLYTATÓDIK
2022.02.17.
Újdonság a ŠKODA-ról

AZ ÚJ FABIA MONTE CARLO: HAGYOMÁNY FOLYTATÓDIK

Nagyszerű hír a ŠKODA sportos hagyományainak rajongói számára. A FABIA legújabb generációja mostantól a dinamikus MONTE CARLO dizájnban is elérhető, akárcsak a korábbi generációk.

ŠKODA FABIA MONTE CARLO

A FABIA modellcsalád negyedik generációjában a felfrissített és sportos FABIA MONTE CARLO ismét a motorsport rajongóit szólítja meg. Az autó tökéletes azoknak a vezetőknek, akik egy kicsit különleges autó volánja mögött szeretnék élvezni az utakat. Az új FABIA MONTE CARLO ugyanakkor a népszerű ferdehátú legújabb változatának minden kényelmét, komfortját és technikai felszereltségét biztosítja az utasok számára.

Nézze meg a ŠKODA FABIA MONTE CARLO premierjéről készült videót:


A MONTE CARLO megjelölés először 1936-ban jelent meg egy ŠKODA-n: a csodálatos ŠKODA POPULAR MONTE CARLO roadster, amely a cseh autógyártónak a híres hosszú távú rallyn nyújtott figyelemfelkeltő teljesítményét kamatoztatta. A modern történelemben a sportos szellemű modellek hagyománya 2011-ben a FABIA MONTE CARLO-val éledt újjá. Ez a hagyomány a kezdetektől fogva a márka motorsport-sikerére utal, és sportos megjelenést kínál kiváló jellemzőkkel és felszereltséggel kombinálva.

Image

Összetéveszthetetlen

A FABIA MONTE CARLO hagyományosan elsősorban a sport és az aktív életmód kedvelőit szólította meg. A legújabb változatban is fekete elemek és részletek, köztük a hűtőrács, a külső tükörsapkák, az újratervezett első lökhárító spoiler-éle, az oldalsó küszöbök díszlécei és a hátsó diffúzor adnak az autónak markáns megjelenést. Az autóhoz exkluzív 16 colos Proxima könnyűfém keréktárcsák, vagy opcionálisan 17 colos Procyon könnyűfém keréktárcsák aerodinamikai betétekkel fekete színben, illetve 18 colos Libra keréktárcsák rendelhetők.

Image
Image
Image
Image
Image

Az olyan részletek, mint a MONTE CARLO plakett és jelvény a kormánykeréken, a sötétített hátsó és oldalsó ablakok, valamint a feketére festett tető rendelési lehetősége teszik teljessé az összképet. Mindezek a szempontok a FABIA negyedik generációjának dinamikus vonalait hangsúlyozzák.

Image

"Ez a legújabb MONTE CARLO változat élesen kiemeli az új, negyedik generációs FABIA lényegesen érzelemdúsabb formatervét. A karosszéria hosszabb, karcsúbb és szélesebb, dinamizmust sugároz, amelyet a modellspecifikus első és hátsó kötény még tovább fokoz. A fekete részletek, mint például a hűtőrácson vagy a külső tükrökön, már első pillantásra azonosítják az új csúcsmodellt, és folytatják a MONTE CARLO változatok hagyományát" - mondja Oliver Stefani, a ŠKODA vezető formatervezője.

A dinamikus koncepció a belső térben is tükröződik, amelyet a fekete fényezés ural, piros részletekkel és bőrrel bevont három küllős multifunkciós kormánykerékkel és kézifékkarral. A belső részek díszlécei karbon bevonatot kaptak, és a beépített fejtámlákkal ellátott sportülések dominálnak. Itt is találunk piros színű elemeket, a műszerfalon és a belső tér egyéb részein a vízszintes sáv szintén piros, és a LED-es háttérvilágítás is ugyanilyen színű. A sportos megjelenést tovább fokozzák a rozsdamentes acél pedálborítások.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Élvonalbeli technológia

Az új FABIA MONTE CARLO a legmodernebb technológiával büszkélkedhet. Az egyik elérhető opció például egy 10,25 colos virtuális pilótafülke, amelynek elrendezését erre a dizájnváltozatra szabták.

Az autó kényelmes és praktikus felszereltségéhez tartozhat fűthető szélvédő, fűthető kormánykerék, 6,5 és 9,2 hüvelyk közötti képernyőmérettel rendelkező infotainment, és a beépített eSIM-nek köszönhetően mindig online lehet. Ennek köszönhetően a tulajdonos a ŠKODA Connect és a mobil online szolgáltatásokhoz is hozzáférhet. A FABIA MONTE CARLO felszerelhető a Laura hangasszisztenssel is, amely tizenöt nyelven ért. Lehetőség van mobiltelefon-tükrözésre vagy vezeték nélküli töltésre, és a FABIA MONTE CARLO akár öt USB-C porttal is rendelkezik.

Image

A biztonsági felszereltség akár kilenc légzsákot is tartalmazhat, ami az autó kifinomult felépítésével, valamint a biztonsági rendszerek és asszisztensek sokaságával együtt a FABIA legújabb generációjának ötcsillagos minősítést hozott az Euro NCAP töréstesztjein. Az asszisztensrendszerek csúcsát a Travel Assist nevű rendszer jelenti, amely az adaptív sebességtartó automatika, az ultrahangos érzékelők és kamerák, valamint a sávtartó rendszer kombinálásával teszi lehetővé a támogatott vezetést. A parkolóasszisztens szintén lenyűgöző. ISOFIX rögzítők hátul a két szélső ülésen és elöl az utasülésen találhatók.
Az autó fényszórói szintén fontos biztonsági elem, és a FABIA MONTE CARLO alapfelszereltségként LED-technikával, opcionálisan pedig Full LED fényszórókkal rendelhető. A ködlámpák szintén elérhetőek, és a Full LED technológiával ellátott hátsó lámpák is választhatóak

Image

Egy másik terület, ahol az autó kiemelkedő, az aerodinamika: a FABIA MONTE CARLO 0,28-as légellenállási együtthatóval büszkélkedhet, ami a legjobb a kisautók szegmensében. Ezt többek között a motorhűtő előtt elhelyezett speciális "lamellákkal" érik el, amelyek alacsony hűtési igény esetén elzárják a levegő hozzáférését a hűtőhöz, így javítva a légáramlást. A kiváló minőségű aerodinamika viszont hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez.

Image

Négy motor

Az új hajtásláncok is hozzájárulnak a csökkentett üzemanyag-fogyasztáshoz, és a rendelkezésre álló kínálat lényegében megegyezik a ŠKODA FABIA szériaváltozatával. Az alapváltozat a háromhengeres szívó 1.0 MPI EVO, amely 59 kW teljesítményt és 93 Nm nyomatékot ad le, és ötfokozatú kézi sebességváltóval párosul. Az ötfokozatú kézi sebességváltó az 1.0 TSI EVO motorral szerelt autókhoz is elérhető, amely 70 kW-ot és 175 Nm nyomatékot produkál. A háromhengeres TSI EVO erősebb változatához (81 kW, 200 Nm) kétféle sebességváltó közül lehet választani: hatfokozatú kézi váltó és hétfokozatú duplakuplungos DSG.

Image

A 110 kW-os és 250 Nm nyomatékú négyhengeres 1.5 TSI EVO-t szériafelszereltségként hétfokozatú DSG váltó egészíti ki. Ebben a kivitelben a FABIA MONTE CARLO akár 225 km/h végsebességet is elérhet, és mindössze 8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.

Image

Az új ŠKODA FABIA MONTE CARLO formaterve

A Monte-Carlo a Monaco Brands bejegyzett védjegye.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.