Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az „Év Vezérigazgatója” kitüntetésben részesült Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke
2018.10.08.
Újdonság a ŠKODA-ról

Az „Év Vezérigazgatója” kitüntetésben részesült Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke

Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke október 1-én az "Autóipar" kategóriában az "Év Vezérigazgatójaként" az Automotive News Europe szakmai magazin "Eurostar" kitüntetésében részesült. A díjjal Bernhard Maier a ŠKODA márkánál végzett kiemelkedő munkáját ismerte el a szakmai magazin.

Bernhard Maier

A ŠKODA igazgatótanácsának elnöke hangsúlyozta: "Köszönetemet fejezném ki e különleges kitüntetésért, amely mind a 36 ezer 'Škodianer' érdeme, akik nap mint nap kiváló teljesítményt nyújtva döntő mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy ilyen erős lehet ma a ŠKODA. E díj számunkra - és személyesen számomra - további komoly ösztönző, hogy következetesen folytassuk ezen utunkat."

Bernhard Maier az "Év Vezérigazgatójaként" ("CEO of the Year") a ŠKODA tartósan dinamikus fejlődéséért részesült az "Eurostar" díjban, amellyel a szakmai magazin elsősorban a márka fejlődését, a vállalat hosszú távú stratégiáját, valamint értékesítésének világméretű bővülését ismerte el. "Stratégia 2025" programja keretében a ŠKODA következetesen folytatja tisztán autógyártóból széles kínálatú mobilitási szolgáltatóvá zajló átalakulását, amely során a SUV-szegmensben zajló modelloffenzíva, az elektromos mobilitás és a digitális szolgáltatások témaköre, illetve új piacok meghódítása áll a középpontban.

Tavaly története eddigi legsikeresebb üzleti évét zárta a ŠKODA AUTO, globális járműkiszállításai, illetve pénzügyi mutatói tekintetében egyaránt új rekordokat produkálva. Emellett a márka legfrissebb modelloffenzíváját is elismerésre méltónak tartja az Automotive News Europe magazin: 2017-ben jelent meg a ŠKODA két nagysikerű SUV-modellje, a KODIAQ és a KAROQ, amelyeket 2018 márciusában a kifejezetten a kínai piacra készült ŠKODA KAMIQ követett. A tény, hogy a ŠKODA vezeti a teljes Volkswagen-csoport az indiai piaci lehetőségek kiaknázására irányuló tevékenységét, egyértelműen jelzi a márka a vállalatcsoportban elfoglalt jelentős pozícióját, illetve a konszern vezetésének nagyfokú bizalmát a ŠKODA teljes gárdájának szaktudása iránt.

Bernhard Maier végzettsége szerint autószerelő-mester és közgazdász. A Nixdorf Computer AG szervezetében betöltött különböző pozíciók után 1988 és 2001 között a BMW AG bizonyos bel- és külföldi vezetői beosztásaiban dolgozott. 2001-ben érkezett a Porschéhoz, ahol a Porsche Deutschland GmbH elnöke lett, 2010 márciusától 2015 novemberéig pedig a Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagjaként tevékenykedett. Bernhard Maier 2015 november óta a ŠKODA AUTO a.s. igazgatótanácsának elnöke, aki a "Stratégia 2025" program keretében vezeti a vállalat átalakulását.

Bernhard Maiert 2017-ben az "Év Márkamenedzserévé" ("Brand Manager of the Year") választotta a Német Formatervezői Tanács, emellett pedig a SAIC VOLKSWAGEN Automobile Co., Ltd. igazgatótanácsának, valamint a ŠKODA AUTO Egyetem tanácsadó testületének is tagja.

Az Automotive News Europe világszerte vezető autós szakmai magazinként 1996 óta jelenik meg Európában és 1998 óta osztja ki évről-évre "Eurostar" díjait. A kitüntetés a zsűri szerint "a legjobbak között is a legjobbak" elismerése az autóipar minden területéről.

A ŠKODA igazgatótanácsának elnöke a Párizsi Autószalon (Paris Motor Show) előestéjén rendezett Eurostars Gála alkalmával vette át díját. Az autókiállításon a ŠKODA SUV-szegmensbeli kínálatának új csúcsmodelljeként mutatkozott be a KODIAQ RS, míg VISION RS tanulmányával a márka már konkrét betekintést kínált új alsó-középkategóriájú modelljére, egyben érzékeltetve az RS-ötlet korszerű hibridtechnikának köszönhető, jövőbeni fejlesztési lehetőségeit.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.